Byersfood
Image default
Recreation / Food

Goede catering voor betere resultaten in het bedrijf

Het is enige tijd geleden dat ik mijn bedrijf heb verkocht en nu alleen nog dingen doe die ik de moeite waard vind. Nu adviseer ik bedrijven met de bedrijfsvoering en richt ik me vooral op ondernemers die willen groeien met hun bedrijf. Zo ook een bedrijf in de catering voor de omgeving Nijmegen die mijn ogen opende vanwege hun filosofie over het belang van goede catering binnen bedrijfskantines. Naast gezonde voeding is de lunch vaak ook een erg belangrijk moment om met collega’s gezamenlijk informeel te kletsen. Het blijkt dat de bedrijfskantine hier een belangrijke rol in kan spelen en de focus voor de catering op juist dit proces maakt je als cateraar juist uniek.

 

Gezonde voeding en betere prestaties

We zijn tegenwoordig steeds meer bezig met gezond leven, voldoende ontspanning en meer beweging. Vaak zie je dat bedrijven direct investeren in bedrijfsfitness, massage of speciale kantoormiddelen die de gezondheid ten goede komt. Maar voeding is een heel ander aspect en hier is juist een behoorlijke invloed op uit te oefenen. Wanneer je kijkt naar veel bedrijfskantines wordt hier nog steeds veel ongezond voedsel verkocht. Vaak komt dit door de vraag maar ook al te vaak doordat de kosten van de bedrijfskantine indirect ook terugverdiend moeten worden. Maar heeft men ook wel eens nagedacht in hoeverre gezondere maaltijden ook kunnen bijdragen aan meer werkplezier, effectievere medewerkers en of minder kans op ziekte. De maaltijden die dan in een bedrijfskantine geserveerd worden zouden dan juist ook veel gezonder gemaakt moeten worden.

 

Trends in de bedrijfskantine

Jazeker er zijn voorbeelden van bedrijfskantines die hier al een stapje verder in gaan en waar alleen nog maar gezonde maaltijden worden geserveerd. Bewuster omgaan met voeding is belangrijk juist in de werkomgeving waar vaak ook meer spanning is waar te nemen dan in de thuissituatie. Wil je dus afvallen en met de bedrijfscatering je maaltijden meer op maat nuttigen maak dan binnen je bedrijf een afspraak met de voedingsdeskundige die je hierbij kan helpen. Steeds meer bedrijven nemen een specialist bij de hand om hier het personeel in te adviseren. Ook trends als paleo of groene smoothies zijn in de moderne bedrijfskantine terug te vinden. Welling Catering is een cateraar die op deze manier bedrijfskantines helpt in te richten. Een leuk en spannend bedrijf met een unieke blik op bedrijfscatering.

 

 

Related Posts

Social responsibility

Thee van Fleur de Café kopen?

Omzet in supermarkten