Byersfood
Image default
Recreation / Food

Minder zweten door behandeling

Overmatig zweten is voor iedereen vervelend. De een doet het echter wel wat meer dan een ander. Sommige mensen zweten juist bijna helemaal niet, dit is natuurlijk weer het tegenovergestelde en dat is ook niet goed. Te veel of te weinig is nooit goed voor iets, eigenlijk kun je zeggen waar ‘’te’’ voor staat is slecht. Maar waarom zweten we eigenlijk en zou je dit tegen kunnen gaan.

Je hebt verschillende soorten zweet, angst zweet en inspanningszweet. Zweten doet ons lichaam automatisch en is er voor bedoeld om hitte kwijt te raken. Voor het uitvoeren van activiteiten, heeft het lichaam en voornamelijk de spieren energie nodig. Deze energie haalt het lichaam uit de verbranding van voedsel dat we eten en de reserves uit het lichaam. Bij de verbranding van ons voedsel komt warmte vrij, en zorgt voor een goede lichaamstemperatuur. Een gezonde normale kerntemperatuur is meestal rond en nabij de 37 graden. Bij een hogere temperatuur voelen we ons al snel slechter. De warmte die ons lichaam produceert de bewegingen die wij maken worden daarom ook afgegeven aan de buitenlucht. Gebeurt dit niet dan zou onze kerntemperatuur al gouw met ongeveer 9 graden stijgen na een uur intensief sporten official website.

Het afgeven van warmte is dus essentieel voor ons lichaam. Dit doet het lichaam doormiddel van zweten. De zweetklieren in de huid laten kleine hoeveelheden vloeistof door naar de oppervlakte waarna dit verdampt. Op bepaalde delen in ons lichaam zijn er meerdere zweetklieren waardoor je daar automatisch meer zweet. Hierbij te denken aan de oksels, handpalmen, voorhoofd en voetzolen. Het zweet wat je kunt voelen of kunt zien is echter niet de warmte die het lichaam verlaat, dit is echter overtollig zweet.

Veel mensen vinden dit overtollige zweet vervelend, en dat kan het soms ook best zijn. Stel je voor dat je naar een sollicitatie moet, je zou je bus bijna missen waardoor je even een intensieve inspanning moet geven. Door dat je een plotselinge inspanning moet leveren waar het lichaam niet op was voorbereid kan het zo maar voorkomen dat je in een keer heftig gaat zweten. Dit voornamelijk in de handpalmen, oksel en het voorhoofd. Dit is vervelend om op deze manier aan te komen op je werk, school of zelfs sollicitatie. Er zijn bepaalde oplossingen hier tegen wat je kunt doen. Echter het zorgt er niet voor dat het zweten helemaal stopt. Het zweet moet namelijk wel uit het lichaam, wanneer je een anti-transpiratie behandeling ondergaat door middel van een anti-transpiratie laser, is het gebruikelijk dat je op andere plekken extra gaat zweten. Het zweet moet er immers wel uit.

http://www.clinic63.nl/

Related Posts

All-you-can-eat restaurant Schiedam

Welke camera past er bij mij?

Een bedrijfsfeest op top locatie