Wat is een elektrische sigaret?

Een elektrische sigaret, in welke vorm je deze ook koopt (navulbaar, of niet) is een metalen apparaat in de vorm van een “pen” of “klein potloodje”. De navulbare variant heeft een tankje (een clearomizer) wat na te vullen is met een e-liquid.

Wat is de e-liquid?

Dit is een vloeistof waarin de bestandsdelen zijn verwerkt die verdampt worden. Door een ontstekingsmechanisme komt de damp vervolgens vrij die geïnhaleerd wordt. In deze damp zijn o.a. eveneens giftige stoffen aanwezig, zoals nicotine maar ook bijvoorbeeld formaldehyde, wat vrij komt tijdens het dampen. Zolang men er voor kiest te roken, zowel de e-sigaret als de tabakssigaret, zullen er giftige stoffen vrijkomen. Dit valt te beperken door te kiezen voor e-liquids zonder nicotine.

E-roken slecht? 

 

Tot dusverre, na onderzoek, is gebleken dat er bij e-sigaretten minder giftige stoffen vrijkomen dan bij tabaksroken, wel dient het volgende in acht genomen te worden: Bij gebruik van een 3 volt batterij is de verbranding van de e-liquid op normaal niveau. Gebruikt men echter een 5 volt batterij, dan wordt de verbranding geïntensiveerd, waardoor de e-sigaret juist schadelijker kan worden dan de gewone tabakssigaret. Waakzaamheid is dus geboden. Het verschil tussen beide batterijen blijkt cruciaal.

https://ea-sigaret.nl/product-categorie/e-sigaret-beginners/

 

Categories