Wat is er te doen in Amsterdam Zuidoost?

In Amsterdam Zuidoost is er veel te doen. Dit geldt zowel voor de bezoekers als de bewoners. Er zijn veel leuke parken, eettentjes, festivals en restaurants in Amsterdam Zuidoost te vinden. Dit brede aanbod zorgt ervoor dat een dagje naar Amsterdam Zuidoost nooit saai zal zijn. Hieronder worden een aantal voorbeeld gegeven van wat er allemaal te doen is in dit leuke stukje Amsterdam.

Shoppen op de Arenaboulevard
De Arenaboulevard is een uitermate gechikte plek om een dagje te shoppen. Naast het brede aanbod aan mode- en kleding winkels, is er ook een zeer gevarieerd aanbod aan eettentjes en restaurants. Zowel jong als oud kan zich hier makkelijk vermaken en genieten van het heerlijke eten. Zo zijn er bijvoorbeeld veel Surinaamse en Indische eettentjes te vinden. Daarnaast zijn ook griekse en scandinavische restaurants in Amsterdam Zuidoost te vinden.

Amsterdam ArenA
De Amsterdam ArenA is de thuishaven van dé Amsterdamse voetbalclub AFC Ajax. Alle thuiswedstrijden die AFC Ajax speelt, vinden plaats in dit stadion. Daarnaast is de Amsterdam Arena een evenementenlocatie die een groot aantal mogelijkheden biedt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een concert.

Ziggo dome
De Ziggo dome is een unieke locatie in Amsterdam waar veel concerten plaats vinden. Er treden regelmatig artiesten op in deze ‘dome’. Dit zijn erg variërende artiesten. Zowel nationale als internationale artiesten hebben al een plek gekregen op het podium van de Ziggo Dome. De unieke  locatie is gelegen naast de eerder genoemde Amsterdam ArenA. Het biedt in totaal ruimte aan 17.000 muziekfans. Hierbij is er onder andere de keus voor staanplaatsen en eerste en tweede rangs zitplaatsen.

Kwaku Summer Festival
Iedere zomer staat het Nelson Mandelapark in Amsterdam Zuidoost vier weekenden lang in het teken van cultuur, muziek, dans, eten en drinken tijdens het Kwaku Summer Festival. Het begon in 1975 als een kleinschalig voetbaltoernooi om de jeugd in de bijlmermeer die niet op vakantie kon gaan toch een leuke zomer te bezorgen. Al snel groeide dit uit tot een competitie dat niet alleen in het teken stond van voetbal, maar ook eten en drinken kreeg een belangrijke plek. Inmiddels is het één van de grootste multiculturele festivals en één van de grootste evenementen in Amsterdam.  

Kortom, er is genoeg te doen. Dit is enkel een greep uit het grote aanbod van evenementen, bezienswaardigen en restaurants in Amsterdam Zuidoost! Vergeet ook zeker niet een kijkje te nemen bij het courtyard hotel in Amsterdam, met het scandinavische restaurant Gard.

 

https://gardtastescandinavian.com/nl/gard-amsterdam/
Categories